Samenwerking

Het Nieuw Organiseren Festival was dit jaar anders van opzet. Alle partners die graag een workshop wilden geven, zouden blind worden gekoppeld aan een andere partner.  Samen moesten ze op onderzoek uit om vast te stellen wat ze bond of juist van elkaar onderscheidde, wat voor overeenkomsten er waren of wat juist anders was om vervolgens met die informatie een workshop te realiseren die de bezoekers aan het festival zou triggeren, intrigeren en/of aan te zetten tot actie in hun eigen organisatie.

Ik werd gekoppeld aan Harriët, zij ontwerpt en realiseert serious games. Wat had dat te maken met de CONSENT-methode? Want we hadden al een spel dat nog steeds enthousiast ontvangen wordt. Op een mooie zomerse dag spraken we met elkaar af op een terras om te brainstormen. Het was best even zoeken, maar na onze uitgebreide kennismaking ontdekten we steeds meer raakvlakken.

Ideeën gingen stromen, lijnen werden uitgezet, een mooie start. We zouden een prototype van een nieuw spel gaan uitproberen op het festival. Voor mij was het daarvoor nodig dat Harriët  feeling kreeg met de methodiek. Dus volgde ze bij mij de Introductietraining. Daarna kon ze inhoudelijk beter inschatten wat nodig was om het spel fysiek te ontwikkelen. Met regelmatig overleg en nog een ontmoeting om te bekijken hoe het spel eruit kwam te zien, waren we op tijd klaar voor het festival.

Wat was het weer gaaf om deelnemers op het festival op een nieuwe manier kennis te laten maken met de CONSENT-methode. Door middel van dit nieuwe spel kan in korte tijd kennis gemaakt worden. Het spel vindt staand plaats en heeft een andere dynamiek dan ons Ger-Consentspel waardoor het op andere plaatsen ingezet kan worden.We gaan door met het ontwikkelen van dit spel, zodat we weer een extra middel in handen hebben om mensen kennis te laten maken met de CONSENT-methode.

Ik ben iemand die graag controle heeft, daarom was het voor mij best een uitdaging om dit samen aan te gaan. Het heeft me verrast tijdens het hele festival hoeveel bijzondere combinaties ontstaan zijn en hoeveel creativiteit is gaan stromen door deze opzet. Ook hier bleek weer dat door vanuit een open mind, en door op basis van gelijkwaardigheid met elkaar aan de slag te gaan, verrijking plaatsvond en we samen tot iets heel moois kwamen. De C.O.N.S.E.N.T.-methode® op en top in de praktijk!

Hoe is jouw ervaring onverwachte situaties waar je het beste van moet maken, hoe ga jij daarmee om en levert het je wat op?Leuk van je te horen in het commentaarveld hieronder!

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location

Over de auteur:

Baudy Wiechers - Grondlegger van de CONSENT-methode®

Baudy heeft de CONSENT-methode® ontwikkeld. Nu geniet ze van het delen van haar kennis door het geven van trainingen, het houden van spelbijeenkomsten en het opleiden van CONSENT-methode® Masters zodat zij ook hun kennis kunnen delen.

e-mail  website facebook twitter linkedin

Gerelateerde artikelen

Ja, ik wil Baudy beter leren kennen
en ontvang graag maandelijks inspiratie en handvatten om zelf aan de slag te gaan met gelijkwaardige besluitvorming, met consent!