pipowagen

Tiny house op wielen bouwen met consent

Een droom realiseren terwijl je zelf de technische kennis niet hebt en ook de vaardigheden om het zelf te maken mist. Hoe pak je dat aan?
Mijn droom was om in een pipowagen te gaan wonen. Maar dan wel in een wagen die helemaal was afgestemd op mijn wensen en die voorzien was van handige, efficiënte, mooie en technische hoogstandjes.
Hoe pak je dat aan als je wel ideeën hebt en idealen, maar ook twee linkerhanden?
Op zoek dus naar deskundigen die mij konden helpen in het realiseren van die droom.
Vervolgens zijn we samen om de tafel zitten. Ik met mijn idealen zoals: off-grid, zelfvoorzienend, zonnepanelen, wel een boiler voor warm water, geen fossiele brandstoffen, allemaal natuur producten in de bouw gebruiken, wel veilig en stevig... en dan ook nog enigszins betaalbaar en de deskundigen elk met hun eigen kennis en ervaring, vooral praktisch bekeken;).

Ik kwam er al snel achter dat het een samenspel is van dingen die wel en die niet kunnen. Dat niet alle idealen haalbaar zijn omdat er wat tegenstrijdigheden zitten in de wensen die ik op tafel legde. Hoe boeiend om dit op een rijtje te zetten en te vertrouwen op mensen die verstand van zaken hebben waar ik echt geen kaas van heb gegeten! Waarbij we gedurende het proces achter dingen kwamen die toch nog anders moesten, of die helemaal niet haalbaar waren. Of meevallers die weer meer mogelijk maakten dan we dachten.
Hier was goede afstemming nodig en vertrouwen in elkaars kennis en deskundigheid. Sommige dingen die ik graag wilde, konden echt niet!
Maar ook steeds opnieuw overleg, want het kwam ook regelmatig voor dat iets eigenlijk niet kon, maar het toch bleek te kunnen. Dat ik met mijn totaal-geen-verstand-van-iets-hebben hoofd met suggesties kwam waardoor de ervaren bouwers nieuwe inzichten kregen en we samen op iets moois uitkwamen wat voor beiden klopte.

Samenwerken, elkaars expertise vertrouwen, respecteren en waarderen en tegelijkertijd luisteren naar de mensen die er weinig verstand van hebben met als voordeel dat er dan denkrichtingen kunnen ontstaan die je zelf als deskundige niet meer ziet omdat je gewend bent in een bepaalde richting te denken.

Wat een gelijkwaardige samenwerking met een prachtig resultaat!

Bekijk meer over het bouwproces op youtube.com
Regelmatige updates van onze avonturen met de pipowagen vind je op hetzelfde kanaal en via Instagram @gypsylife_van_baudy

1000 Resterende tekens


Over de auteur:

Baudy Wiechers - Grondlegger van de CONSENT-methode®

baudy400

Baudy heeft de CONSENT-methode® ontwikkeld en schreef hier diverse boeken over. Ze geniet van het delen van haar kennis door het geven van workshops en het opleiden van mensen tot vaardig CONSENT-methode® Gespreksleiders. Baudy reist rond in haar pipowagen en ontvangt als Consentvrouwe graag gasten in haar podcast.

e-mail  instagram   linkedin  facebook

Gerelateerde artikelen