CONSENTVROUWE - Leven in gelijkwaardigheid

Een podcastserie waarin de Consentvrouwe in gesprek is met
mensen die hun eigen verlangen serieus nemen en zo verrassende dingen in beweging zetten.

Scholen/learning communities op basis van gelijkwaardigheid;
wat komt daarbij kijken?

Serie 2 - 2021

Dorianne de Groot

In gesprek met Dorianne de Groot

Na 18 jaar is Dorianne nog steeds bevlogen over haar werk op Democratische School De Ruimte Soest. Een lerende gemeenschap, waar leren vanuit intrinsieke motivatie voorop staat. Haar levensmotto is: een Leven Lang Leren met drie hoofdletters L.
Hannah de Vos-Beckers

In gesprek met Hannah de Vos-Beckers

Hannah vertelt over het oprichten van een school, maar vooral ook over hoe je doorzet. Durf je de leiding te nemen, durf je grenzen te stellen? Kun je vasthouden aan de visie van de school, maar durf je daar ook flexibel in te zijn?

Pilot

Serie 1 - 2021

Talinka Kas

In gesprek met Talinka Kas

Hoe is het om als dochter van de Consentvrouwe op te groeien? Kloppen de verhalen wel met elkaar of zijn dezelfde situaties heel anders ervaren? Met Talinka ga ik in een prikkelend gesprek in op dit soort vragen.
Suzanne Thissen

In gesprek met Suzanne Thissen

Met Suzanne Thissen spreek ik over het belang van het begrijpen wanneer een kind leerrijp is. Over kinderen die hun neus achterna lopen en zich zo ontwikkelen. Het is een warm gesprek met een bevlogen vrouw.
Jan-Henk Bouman

In gesprek met Jan-Henk Bouman

Met Jan-Henk spreek ik over gelijkwaardigheid en of dat wel bestaat. Informatievoorziening creëert automatisch altijd ongelijkwaardigheid, want we beschikken zelden allemaal over dezelfde informatie en kijken met onze eigen bril.
Esmarel Gasman

In gesprek met Esmarel Gasman

Met Esmarel spreek ik over haar verbinding met de natuur, geboorte, opvoeden, leven en genieten. Over kinderen die hun eigen grenzen kennen als ze maar de gelegenheid hebben om vanuit vertrouwen op te groeien.

In gesprek met Carien Kirkels-Muijsken

Onze gast Carien Kirkels heeft diverse manieren gevonden om gelijkwaardigheid in haar leven tot uiting te laten komen. Haar interesse op het gebied van feminisme, werken naar vermogen en rouw en verlies worden allemaal aangeraakt in deze podcast.

avatar 600

Volg ons ook op Spotify:

Blijf op de hoogte!

Laat hieronder je mailadres achter, dan krijg je een berichtje als er nieuwe aflevering verschijnen.

Privacy Statement

    Achternaam:
    Voornaam:
*  Website URL
*  E-mailadres: