CONSENTVROUWE - Leven in gelijkwaardigheid

Een podcastserie waarin de Consentvrouwe in gesprek is met
mensen die hun eigen verlangen serieus nemen en zo verrassende dingen in beweging zetten.

Scholen/learning communities op basis van gelijkwaardigheid;
wat komt daarbij kijken?

Serie 2 - 2021

terugblik serie 2 - 2021

Bonus aflevering: Carien blikt met Baudy terug

Samen met Carien reflecteert Baudy op de gevoerde gesprekken van dit seizoen. En hoe denkt ze zelf over gelijkwaardigheid? Er wordt gesproken over haar levensmotto en waarom ze doet wat ze doet.
Marike Althuizen

In gesprek met Mariken Althuizen

Mariken is oprichter van LOS Deurne, een sociocratische leeromgeving. Ze is een bevlogen mens die leeft voor hart en ziel en graag inspiratie en kennis deelt. Haar visie is: ‘samen leven is samen leren’, natuur is daarbij heel belangrijk.
Eric Mijnster

In gesprek met Eric Mijnster

“Onderwijs is het leven zelf”. Eric is creatief en sprankelend en dat hoor je terug in deze podcast waarbij de intro-tunes door Eric op een bijzondere manier ingevuld worden.
Mariska van den Bosch

In gesprek met Mariska van den Bosch

Een gesprek over alle facetten van het oprichten en draaiend houden van een school. Waarin Mariska o.a. uitlegt dat het ondernemende stuk goed gecoverd moet zijn.
Johan Wester

In gesprek met Johan Wester

In de podcast onderzoeken Johan en Baudy wat een overwegend bezwaar is en waar dan de spannende hoekjes zitten. Hoe geef je les volgens de Harkness Methode en maak je bewust eigen keuzes, ook als dat betekent dat je dan soms afscheid moet nemen van mensen, ideeën of situaties.
Linda Hollink

In gesprek met Linda Hollink

Een gesprek over co-creator zijn van je eigen werkelijkheid. Hoe vind je die innerlijke drive en kom je tot een creatieplek voor de samenleving. Linda doet stevige uitspraken en weet echt te raken in je hart.
Juliette Schraauwers

In gesprek met Juliette Schraauwers

Deze vrijheidsmiljonair spendeert al haar tijd en energie aan de duurzame transitie waar we nu in zitten. Dit laat zich zien in leven in balans met moeder aarde en hoe onderwijs vorm kan krijgen.
Hannah de Vos-Beckers

In gesprek met Hannah de Vos-Beckers

Hannah vertelt over het oprichten van een school, maar vooral ook over hoe je doorzet. Durf je de leiding te nemen, durf je grenzen te stellen? Kun je vasthouden aan de visie van de school, maar durf je daar ook flexibel in te zijn?
Dorianne de Groot

In gesprek met Dorianne de Groot

Na 18 jaar is Dorianne nog steeds bevlogen over haar werk op Democratische School De Ruimte Soest. Een lerende gemeenschap, waar leren vanuit intrinsieke motivatie voorop staat. Haar levensmotto is: een Leven Lang Leren met drie hoofdletters L.

Pilot

Serie 1 - 2021

Talinka Kas

In gesprek met Talinka Kas

Hoe is het om als dochter van de Consentvrouwe op te groeien? Kloppen de verhalen wel met elkaar of zijn dezelfde situaties heel anders ervaren? Met Talinka ga ik in een prikkelend gesprek in op dit soort vragen.
Suzanne Thissen

In gesprek met Suzanne Thissen

Met Suzanne Thissen spreek ik over het belang van het begrijpen wanneer een kind leerrijp is. Over kinderen die hun neus achterna lopen en zich zo ontwikkelen. Het is een warm gesprek met een bevlogen vrouw.
Jan-Henk Bouman

In gesprek met Jan-Henk Bouman

Met Jan-Henk spreek ik over gelijkwaardigheid en of dat wel bestaat. Informatievoorziening creëert automatisch altijd ongelijkwaardigheid, want we beschikken zelden allemaal over dezelfde informatie en kijken met onze eigen bril.
Esmarel Gasman

In gesprek met Esmarel Gasman

Met Esmarel spreek ik over haar verbinding met de natuur, geboorte, opvoeden, leven en genieten. Over kinderen die hun eigen grenzen kennen als ze maar de gelegenheid hebben om vanuit vertrouwen op te groeien.

In gesprek met Carien Kirkels-Muijsken

Onze gast Carien Kirkels heeft diverse manieren gevonden om gelijkwaardigheid in haar leven tot uiting te laten komen. Haar interesse op het gebied van feminisme, werken naar vermogen en rouw en verlies worden allemaal aangeraakt in deze podcast.

avatar 600

Volg ons ook op Spotify:

Blijf op de hoogte!

Laat hieronder je mailadres achter, dan krijg je een berichtje als er nieuwe aflevering verschijnen.

Privacy Statement

    Achternaam:
    Voornaam:
*  Website URL
*  E-mailadres: