In gesprek met Talinka Kas

Hoe is het om als dochter van de Consentvrouwe op te groeien? Kloppen de verhalen wel met elkaar of zijn dezelfde situaties heel anders ervaren? Met Talinka ga ik in een prikkelend gesprek in op dit soort vragen.

Shownotes

Talinka is enthousiast, staat positief in het leven, is erg sociaal en houdt er tegelijkertijd van om zich terug te trekken. Ze is creatief, muzikaal, oplossingsgericht, ze weet van aanpakken, durft vaak dingen eigenlijk niet, maar doet ze toch. Ze neemt haar verantwoordelijkheid en maakt veel lol in het leven.

Volg de gast

Minst en meest gelijkwaardig

Minst gelijkwaardig

Op haar werk heeft ze een collega die boven haar staat in rang, maar minder verdient vanwege haar leeftijd. Dit voelt enorm ongelijkwaardig of misschien wel onrechtvaardig.

Later in de podcast komt ze er op terug dat ze het vroeger niet gelijkwaardig vond dat ze geen snoep mocht kopen van haar zakgeld. Als kind wilde ze dat graag zelf beslissen, maar vond het vaak moeilijk om dit op gelijkwaardige wijze te bespreken in de gezinskring.

Meest gelijkwaardig

Ze denkt dat ze gelijkwaardigheid vaak al bewust en onbewust meeneemt in haar leven. Een voorbeeld: in een studiegroep neemt ze vaak de leiding, maar checkt ze constant of iedereen weet wat ie moet doen en of het duidelijk is voor iedereen en of de taakverdeling goed voelt.

Kennismaken

Deze speciale gast is de dochter van Consentvrouwe Baudy, ze is 22 jaar, woont op dit moment in Eindhoven, maar is eigenlijk een wereldburger. Ze heeft in vijf provincies in Nederland gewoond, maar ook in Frankrijk, Australië en ze heeft in Zuidoost-Azië rondgereisd.

Gelijkwaardigheid is voor haar dat het klopt en dat betekent voor haar dat de rolverdeling eerlijk voelt. Dat de verhouding tussen mensen of in een groep eerlijk is. Als het niet klopt, dan dealt ze daar wel gewoon mee. Ze is opgevoed met de CONSENT-methode in het gezin. Dit heeft als gevolg dat haar omgeving haar vaak ouder inschat dan ze werkelijk is, dit komt denkt ze door de verantwoordelijkheid die ze neemt voor haar besluiten. Ze heeft zich vaak een buitenbeentje gevoeld, in de podcast legt ze uit hoe dat komt. Haar hobby’s zijn muziek maken, zingen, met vrienden zijn en lekker chillen. Een echt gezelligheidsdier. Ze werkt op dit moment bij Picnic. Ze vertelt hoe ze in haar werk gelijkwaardigheid ervaart en hoe ze soms wat langer met klanten staat te praten aan de deur.

Ze heeft tijdens haar reizen echt geleerd om op zichzelf te vertrouwen. En ze heeft geleerd dat tijd vanzelf voorbij gaat.

Rituelen

Vaak ‘s avonds even een filmpje kijken als ze thuis komt. Ze zegt zelf wel eens dat ze licht autistisch is met getallen. Ze heeft oog voor detail en kleine dingen. Als ze de deur uitgaat checkt ze even of ze alles heeft. Oortjes, sleutels, licht boven aan, zijn de ramen dicht... Toen ze aan het reizen was, had ze in haar rugzak alles op een vaste plek, zodat ze snel kon checken of ze alles bij zich had.

Inspiratie

Ze houdt heel erg van series kijken, alleen of samen. Ze houdt van haken, ook tijdens het serie kijken, gitaar spelen en ze vertelt dat ze het meest leert door dingen zelf uit te zoeken. Dat autodidact leren en je interesses achterna gaan komt door haar opvoeding en scholing. Niet het voor jou uitgestippelde pad volgen, maar je neus achterna.

Muziek

Talinka heeft gekozen voor het nummer The Familytree van Venice. Die wil ze zelf ook nog graag leren spelen. Het nummer wordt driestemmig gezongen door Arnoud, Talinka en Baudy.

1000 Resterende tekens


Gravatar
Karin
Gesprek met Talinka Kas
Ik heb genoten van dit gelijkwaardige en liefdevolle gesprek. Een cadeau om zo te mogen luisteren naar onze wijze volwassen kleindochter. Ik ervoer volkomen openheid tussen dochter en moeder. En wat een toepasselijke muziekkeuze: Family Tree, gespeeld door Arnoud, en gezongen door jullie drieën samen. Ontroerend!

avatar 600

Volg ons ook op Spotify:

Sneak-preview:

Sfeerimpressie:

Podcast Consentvrouwe Talinka 01

Podcast Consentvrouwe Talinka 02

Podcast Consentvrouwe Talinka 03

Met dank aan:

Eindredactie: Carien Kirkels-Muijsken
Geluid, editing & muziek: Arnoud Kas, Poptroubadour.
Webredactie: Rachel Kruk