Waarom is Baudy zo prettig als gespreksleider?

Wilhelmus Hoekstra De Oranje Man

Wij zijn een groep creatieven en een kenmerk hiervan is dat we graag heel enthousiast direct op elkaars verhalen willen inspringen met nog meer mooie andere verhalen. Heel erg gezellig en leuk maar daardoor gaat het van hot naar her en wordt de rode draad nogal eens uit het oog verloren.. Ook komt daardoor niet iedereen goed aan bod.

Onder de bezielende begeleiding van Baudy hebben wij regelmatig Master Mind bijeenkomsten waarbij wij gebruik maken van de CONSENT-methode®. Ik geef eerlijk toe; dat was in het begin best even wennen, alsof er voor ons gevoel steeds even op de rem getrapt werd. Maar gaandeweg kreeg het steeds meer vorm en zijn wij eraan gewend geraakt.

Baudy heeft heel goed oog voor ons als groep enthousiastelingen, maar weet tegelijkertijd de vorm te bewaken zodat toch iedereen aan de beurt komt en zijn/haar verhaal kan doen.
Gewoon rustig even stilstaan bij een verdiepende vraag of opmerking. Dit vraagt geduld, waarna we weer enthousiast verder gaan.

Effect is dat niet alleen de grootste mond of energiekste adhd-er de meeste aandacht opeist, maar dat iedereen aan bod komt en zijn zegje kan doen. Ook het totale proces en afspraken worden duidelijk in de gaten gehouden en gecommuniceerd.

Nogmaals bij een groep als de onze is het een hele uitdaging om alles in goede banen te leiden, maar Baudy weet dit flexibel op te pakken. Zij doet dit op een effectieve, rustige manier en laat gelukkig ook waar mogelijk de teugels gerust iets vieren. Wij zijn er zo blij mee dat wij Baudy gevraagd hebben hier toch nog een hele tijd mee door te gaan.

Wilhelmus Hoekstra
De Oranje Man https://www.de-oranje-man.nl/ 

 

 

1000 Resterende tekens