Image

Training en Begeleiding

Gelijkwaardig en efficiënt samenwerken in een team of organisatie draait om vrijheid in verbondenheid.

Vrijheid om eigen keuzes te maken, authentiek te zijn, initiatief te nemen en zelfstandig te werken binnen (samen) opgestelde kaders.

Verbondenheid om het gezamenlijk doel voor ogen te houden en te doen wat nodig is om de gestelde doelen van de organisatie te realiseren.

Oude gewoontes slijten langzaam en nieuwe patronen creëren vraagt om doorzettingsvermogen. Je kunt nog zo blij zijn met een nieuwe methodiek, maar het kost tijd om deze andere werkwijze te integreren in jezelf, je  dagelijks leven leven en je werk.

Daarom draait het je eigen maken van de CONSENT-methode® om meer dan alleen het boek lezen. Je voelt dat je iets anders wilt, je bedenkt een aanpak en dan moet je het gaan doen.

CONSENT-methode® trainingen kenmerken zich door het doen, het ervaren in de praktijk. Ik begeleid je graag bij de eerste stappen en help je vertrouwen te krijgen zodat je zelf verder kunt.

Welke stappen jij voor je persoonlijke ontwikkeling nodig hebt en welke stappen je organisatie kan en wil zetten is maatwerk. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

Kennismaking

Om een eerste ervaring op te doen met de CONSENT-methode® raad ik je aan het Ger-Consentspel te spelen.

Hiermee ervaar je hoe je effectief op basis van gelijkwaardigheid samen afspraken kunt maken en besluiten kunt nemen. Bij deze serious game gaat het niet om winnen, maar om kennismaken met de methodiek vanuit een ontspannen situatie.

Je kunt het spel spelen als teambuildingsactiviteit, om te ervaren of je in je organisatie de CONSENT-methode wilt gaan toepassen of wellicht heb je er een ander doel mee voor ogen. Mogelijkheden bespreek ik graag met je.

Ben je enthousiast en wil je meteen meer? Dan kun je ook aansluiten bij een Basistraining.

Basistraining

Je hebt tijdens de kennismaking met de CONSENT-methode® ervaren hoe je effectief en op basis van gelijkwaardigheid besluiten met elkaar neemt en bent lekker zelf aan de slag gegaan in je eigen organisatie. Dit is wat je wilt!

Toch kom je er achter dat alleen het spel spelen je onvoldoende gereedschappen geeft om met consent te gaan werken in je eigen situatie. Zet dan je volgende stap en schrijf je in voor de Introductietraining. Deze training duurt twee dagen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden ga je ervaren wat nodig is om een bijeenkomst volgens de CONSENT-methode® in te richten en efficiënt te laten verlopen.

In de training oefenen we consequent de methode en er is volop ruimte om eigen agendapunten in te brengen. Ook als je nog geen kennis hebt gemaakt met de methode, kun je je aanmelden voor de Basistraining.

Gespreksleiderstraining

Je wilt zo graag, bent lekker bezig en... ontdekt dat het je nog aan vaardigheid ontbreekt.
Hoe zorg je ervoor dat ook 'stille' collega's hun waardevolle bijdrage leveren? Hoe zit het ook alweer met een vraag ter verduidelijking of een vraag in de beeldvorming? Wanneer is iets een overwegend, beargumenteerd bezwaar?

In de driedaagse Gespreksleiderstraining gaan we de methode verder in jou en/of je organisatie verankeren, leggen we een stevige basis om door te kunnen groeien. We gaan o.a. verdiepen op de uitgangspunten van de methode, houden open verkiezingen, schrijven een Kringwerkwijzer en oefenen met conflictoplossing volgens de CONSENT-methode®.

Deze training kun je als individu (open inschrijving) of als organisatie volgen.

Incompany

Steeds meer organisaties werken met de CONSENT-methode®. Elke organisatie is anders en daarom zijn incompany trainingen maatwerk.

Groot voordeel van een training met je eigen collega's is dat de genomen besluiten ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. De agendapunten of onderwerpen zouden anders toch al worden besproken en nu kan dat tijdens de trainingsdagen. Er worden op deze manier gedragen besluiten genomen en jullie team ontwikkelt vaardigheid in de methodiek. Dat levert veel tijdwinst op en veel tevredener collega's. Zo wordt tijdens de training bijgedragen aan het realiseren van de doelen van de organisatie.

Incompany is het mogelijk om de Basistraining en de Gepsreksleiderstraining te volgen. Daarnaast zijn er extra modules mogelijk zoals 'De CONSENT-methode® binnen grotere organisaties' (met meerdere kringen die samenwerken en hoe ziet dan de organisatiestructuur eruit) en terugkomdagen, waarbij we inzoomen op door de organisatie aangedragen onderwerpen, natuurlijk met gebruikmaking van de methodiek.

Verdiepingsdag CONSENT

Verdiepingsdagen

Als je - na het volgen van een training - de CONSENT-methode® toepast in je dagelijks leven, blijft het belangrijk om tijd te besteden aan refelectie. Je denkt 'met heimwee' terug aan de rust en de focus tijdens de trainingsdagen.

Zelfs na jaren bezig te zijn met de methode in de praktijk is het onbeschrijfelijk waardevol om te blijven verdiepen. Om tijd te nemen weer eens in alle rust te stoeien met de mogelijkheden van de methode - onder begeleiding van een deskundig gespreksleider.

De verdiepingsdagen zijn er voor jou en je team!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Trainer worden

Ben je zo gegrepen door de CONSENT-methode® dat je hier zelf training in wilt gaan geven, dan kun je na het voltooien van de Gespreksleiderstraining een traject ingaan om Trainer in de CONSENT-methode® te worden. Hiervoor vindt altijd eerst een intake gesprek met mij plaats, waarin bekeken wordt of je dit traject in kunt gaan.

Dit opleidingstraject duurt ca. twee jaar, het is afhankelijk van hoe snel je dingen oppikt, integreert en hoe actief je bent. Dit wordt per persoon bekeken. In het opleidingstraject zit een training van zes dagen, de zogenaamde Mastering training. Hier leer je hoe je de trainingen kunt geven, maar ook een stuk voorbereiding, ondernemerschap, organisatie, sociale media en er wordt vooral geoefend.

Meer weten? Neem dan contact met mij op.

Master CONSENT worden